Besøg i HjordkærI forbindelse med et Kallesen familietræf ved Ribe aflagde min kone og jeg den 19 august 2006 et besøg i Hjordkær. Vi kørte rundt i området og forsøgte at lade tankerne gå tilbage til mine rødder. Derefter besøgte vi kirken, hvor vi fandt adskillige minder om slægten, hvilket følgende billeder viser.


Hjordkær kirke
Klokketårnet
Navnet
Arnkiel
Præster ved kirkenListen over præster i kirken var lang. Som nummer to og tre fandt jeg henholdsvis min tip 10 og tip 9 oldefar. Tip 9 oldefar var ham der i 1573 som den første i Danmark begyndte at føre kirkebog.

Tre Kallesen slægtsgrene går tilbage til slægten Arnkiel. Den Arnkiel der i 1676 havde sin egen plads i kirken, er Christoffer Arnkiel, den sidste Arnkiel der var tolder i Toldsted. Han var en søster til Anna Jørgensdatter Arnkiel der den 12. juni 1654 blev gift med min tip fem oldefar Peder Jepsen.

Inde i kirken var der en mindetavle over en Callesen der i 1870 Faldt i krigen mellem Tyskland og Frankrig, og som billedet fra kirkegården viser, eksisterer Callesen navnet stadig i Hjortkær.